vettest
  1. Melk en melkproducten    
  Gisteren heb ik volgende melkproducten gedronken:    
glazen volle melkproducten
zoals volle (choco)melk, volle yoghurt, volle vla of pudding
X 5
glazen halfvolle melkproducten
zoals halfvolle (choco)melk, volle yoghurt, halfvolle vla of pudding
X 2
glazen magere melkproducten
zoals magere (choco)melk, magere yoghurt, magere vla of pudding
X 1
       
  2. Brood en broodbeleg    
  Gisteren at ik volgende broodproducten:    
sneden brood
zoals wit brood, tarwebrood, volkorenbrood
X 1
koffiekoeken
zoals chocoladekoeken
X24
croissants of koffiekoeken met abrikoos of rozijnen X11
sandwiches X 6
pistolet, 1/4 stokbrood, piccolo X 1
een kom cruesli X 9
een kom muesli X 3
  Gisteren heb ik mijn brood en crackers... besmeerd met:    
sneden met boter of margarine
zoals melkerijboter
X 4
sneden met margarine
zoals Vitelma gezond smeren, Benecol margarine, light boter, Bertolli, Butella
X 3
sneden met minarine
zoals Effi, Alpro soyaminarine, Becel control, Minelma, Benecol minarine, Spring
X 2
sneden met smeervet met verlaagd vetgehalte
zoals Becel essential
X 1
  Als beleg heb ik gisteren gekozen voor:    
  KAAS    
sneden met vette kaassoorten (48+, 50+, 60+, 70+)
zoals zachte roomkaas, Boursin, Maaslander, Chaume, Camembert, Brie, Passendale, Rocquefort, Père Joseph, vette smeerkazen
X 8
sneden met gemiddeld vette kaassoorten (40+, 45+)
zoals jonge kaas, Gouda, Trenta, Petrus, halfvette smeerkaas, volle platte kaas
X 6
sneden met magere kaassoorten of light kazen (20+, 30+)
zoals Westlite, St.-Maarten, Milner, Samso, Philadelphia light, Belleligne, magere en halfvolle platte kaas
X 3
  VLEESWAREN    
sneden met vette vleeswaren en -salades
zoals paté, salami, ontbijtspek, worstsoorten zoals boterhamworst, vleessalade
X 4
sneden met gemiddeld vette vleeswaren
zoals filet americain bereid, vleesbrood
X 2
sneden met magere vleeswaren zoals schouderham, achterham, rauwe ham, filet américain puur, kippenwit, kalkoenham, gekookte ham X 1
  ANDERE    
sneden met choco X 6
sneden met hagelslag X 3
       
  3. Bereide gerechten    
  Ik heb gisteren volgende samengestelde gerechten (*) gegeten
(inclusief rijst, deegwaren, groenten, vlees, saus en bereidingsvet):
   
Chinees X57
lasagne X42
pizza (groot) X34
klein pakje frieten (=1/3 bord) X31
spaghetti bolognaise (bereid) X25
burgers (fastfood) X20
  (*) Indien u een samengesteld gerecht heeft gegeten dan hoeft u de ingrediënten niet meer apart aan te kruisen in de volgende rubrieken.    
       
  4. Vlees en vis    
  Ik at gisteren vlees of vis (1 stuk is ongeveer 100g):    
stukken vet vlees
zoals varkensgehakt, worst
X30
stukken gemiddeld vet vlees of vette vis
zoals hamburger, schapenvlees, varkenshals, schouderkarbonade, zalm, maatje, haring
X15
stukken mager vlees of gemiddeld vette vis
zoals kip, kalkoen, varkensfiletlap, runderbiefstuk, forel, grijze garnalen
X 5
vervangproducten
zoals eieren (stuks), Quorn, tofu, tempeh,...
X 5
       
  5. Bereidingsvet    
  Om het eten te bereiden heb ik gisteren volgende bereidingsvetten gebruikt (smeervet niet meegerekend):    
eetlepels olie
zoals arachideolie, zonnebloemolie, olijfolie, maïsolie
X12
eetlepels margarine, bakboter of vloeibare margarine X10
       
  6. Sauzen    
  Ik at gisteren volgende sauzen:    
eetlepels mayonaise X12
eetlepels andere sauzen
zoals cocktailsaus, béarnaisesaus, tartaar
X 8
eetlepels room, slagroom of dressing X 4
eetlepels saus (vleesnat) X 1
       
  7. Tussendoortjes    
  Gisteren at ik volgende voedingsmiddelen:    
ijshoorntjes, ijslollies X30
stukken gebak zoals frangipane X24
chocoladerepen, gevulde chocoladebar, potje(s) chocolademousse X16
stukken fruittaart, wafels X12
kleine zakjes chips (1 grote zak = 3 kleine), handen vol borrelnoten, pinda's (gezouten) X10
sneden cake, mueslikoek, chocoladekoek X 6
bollen roomijs X 4
stuks speculaas, koekje, kinderkoek, rijstwafel met chocolade X 2
blokjes kaas en sneetjes vleeswaren tussendoor X 2

     
  Eindscore  

  Eindscore

 

                                                                                                                                                 

 
 

Vergelijk nu de eindscore met onderstaande criteria:

 

VROUWEN

MANNEN

 

vanaf 18 jaar

tussen 18 en 59 jaar ouder dan 60 jaar
Kijk uit, je eet te weinig vet <47 vetpunten <61 vetpunten <49 vetpunten
Proficiat, je eet voldoende vet Tussen 47 en 82 vetpunten Tussen. 61 en 107 vetpunten Tussen 49 en 86 vetpunten
Opletten, je eet te veel vet >82 vetpunten >107 vetpunten >86 vetpunten
test op papier begeleidende tekst startpagina